بازدید مدیر دفتر قم مرکز کربلاء للدراسات و البحوث از جامعة المصطفی اصفهان بررسي راههاي همكاري دانشگاه اصفهان با مركز كربلا للدراسات والبحوث استقبال مدير حوزه خواهران استان اصفهان ازهيئت مركز كربلاء للدراسات والبحوث ديدار مدیر مرکز كربلا للدراسات والبحوث از حجة الإسلام والمسلمين سيد ریاض حکیم (دام عزه) بازدید مدیر مرکز کربلاء للدراسات و البحوث از پژوهشگاه بین المللی المصطفی مرکز کربلآء للدراسات و البحوث و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه توافق‌نامه همکاری امضا کردند. بازديد دفتر قم از مركز ائمه اطهار (عليهم السلام) دستاوردهای مركز كربلاء للدراسات والبحوث هيئت بریتانیایی را تحت تأثیر قرار می دهد. زيارة الأربعين في عيون الإعلام العالمي مرکز کربلا للدراسات والبحوث کتاب پژوهشی مستند آماری با عنوان (کربلا در سال 2016) منتشر کرد جلسه مركز كربلا للدراسات والبحوث با هيئت رسانه ايي برجسته برگزاري نشست هم انديشي به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام) استقبال مرکز كربلاء للدراسات والبحوث در حرم مطهر حسینی از هیئت سینمایی هلندی به منظور بررسی درباره خلق اثری هنری برای زیارت اربعین. اخبار هفتمین همایش بین‌المللی زیارت اربعین اخبار هفتمین همایش بین‌المللی زیارت اربعین اخبار هفتمین همایش بین‌المللی اربعین - ۱ مقدمات نهایی هفتمین کنفرانس علمی بین المللی زيارت اربعين ديدار استاد عبد الامير با هيئت زيارة اربعين ايران ديدار استاد عبد الامير با هيئت زيارة اربعين ايران جلسه مدیریت مرکز با کارکنان بخش فنی
اخبار
01:48 AM | 2023-06-12 1879
جانب من تشيع الشهيد زكي غنام
تحميل الصورة

عین التمر در كربلاى معلا

عين التمر  در کربلا، بزرگ‌ترین آبادی به حساب می‌آمد که به صحرای سماوه (وادی میان کوفه و شام) مشرف بود.
عین التمر نزدیک شهر انبار در غرب کوفه قرار داشت. در نزدیکی آن، محلی به نام شفاثا بوده که از آنجا به جاهای دیگر خرما می‌بردند. بنا به قولی، این شهر از مملکت جذیمة الابرش (دومین پادشاه حیره) بوده است. به روایتی شاپور ذوالاکتاف وقتی قصر حضر را خراب کرد، نضیره دختر پادشاه «حضر» را به همسری گرفت و در عین التمر با او ازدواج کرد.
جنگ عین‌التمر
وقتی خالد بن ولید وارد عراق شد و رو به عین التمر نهاد، مهران پسر بهرام چوبین با سپاه بزرگی از ایرانیان و عقة بن ابی عقه با سپاه عظیمی از عرب نمر و تغلب و ایاد در آنجا بودند. خالد در سال ۱۲ آنجا را فتح نمود و پادگان آن را اشغال کرد و افراد حاضر در آن را گردن زد و اسیران بسیاری گرفت. اسیران عین التمر، اولین اسیران ایرانی بودند که وارد مدینه شدند. بعدها بسیاری از فرزندان آنان در اسلام از فرماندهان و شاعران و عالمان و افراد با نفوذ به شمار آمدند.
پس از فتح سراسر عراق، مسلمانان پادگان‌هایی در عین التمر مستقر کردند که نام بعضی از آنها در تاریخ آمده است. امیرالمؤمنین علی(ع) نیز پادگانی در عین التمر داشت که هزار مرد به فرماندهی مالک بن کعب ارحبی در آن حضور داشتند. برخورد نعمان بن بشیر و افراد او (که از طرف معاویه اعزام شده بودند) با مالک بن کعب در این منطقه اتفاق افتاد. سید الشهدا در مسیر کربلا از آنجا گذشت.
حاکمان عین التمر
مالک بن کعب ارحبی: مالک بن کعب همدانی ارحبی از اصحاب و یاران امیرالمؤمنین (ع) و از قبیله ارحب و مورد احترام مردم کوفه بود. او پس از قتل عثمان، با امیرالمؤمنین(ع(بیعت کرد و همواره از امامت آن حضرت دفاع کرد و مردم و نیروهای وفادار را برای حمایت از امام (ع) و حفظ و حراست از بلاد اسلامی تشویق و ترغیب می‌نمود، از این رو مورد وثوق و اعتماد امام (ع) و از کارگزاران آن حضرت در عین التمر و بهقباذات بود

Facebook Facebook Twitter Whatsapp