پس از آنکه اهالی کربلا حاکمیت عثمانیها را در ۱۲۸۵ق نپذیرفتند نجیب پاشا حاکم عثمانی در عراق مهلت چندروزهای به ساکنان کربلا برای پذیرش حاکمیت عثمانیها و تسلیم شدن به آنها داد. پس از شکست میانجیگری سیدکاظم رشتی، از علمای ساکن در کربلا و دومین رهبر شیخیه، برای جلوگیری از حمله عثمانیها به داخل شهر و تسلیم نشدن اهالی کربلا.
نجیب پاشا، فرماندهی لشگر خود را به «نعمان بغدادی ویسی زاده» داد. نعمان نیز به دستور وی، پیش از حمله به شهر، بیست و سه روز آن جا را محاصره نمود و از ورود غذا به کربلا جلوگیری کرد. در این مدت نیز چند بار شهر را به توپ بست. سرانجام پس از بیست و سه روز محاصره، سربازان وارد شهر شدند و بر خلاف وعده محمد نجیب پاشا، به هیچ کس از جمله پناهندگان به حرم های مطهر رحم نکردند.
نجیب پاشا دستور حمله به کربلا را صادر کرد. سربازان عثمانی مجوز حمله به همه اماکن به جز حرم امام حسین(ع( و حرم حضرت عباس(ع( و منزل سیدکاظم رشتی را داشتند. برخی از اهالی کربلا برای آسیب ندیدن به حرم حضرت ابوالفضل پناه آوردند. با این همه این مکان نیز از هجوم عثمانیها در امان نماند. بر اساس برخی گزارشها حدود ۱۰ هزار نفر در این حادثه کشته شدند. این حادثه به واقعة غدیر الدم شهرت یافت.
مركز كربلاء للدراسات والبحوث كتاب گزارش يك كشتار را كه تمام اين واقعه را گزارش كرده به عربي ترجمه ودر ضمن موسوعة كرلاء الحضارية گنجانده است .
منبع : آل طعمة، تراث کربلا، ۱۴۳۵ق، ص۱۲۵-۱۳۲