بازدید مدیر دفتر قم مرکز کربلاء للدراسات و البحوث از جامعة المصطفی اصفهان بررسي راههاي همكاري دانشگاه اصفهان با مركز كربلا للدراسات والبحوث استقبال مدير حوزه خواهران استان اصفهان ازهيئت مركز كربلاء للدراسات والبحوث ديدار مدیر مرکز كربلا للدراسات والبحوث از حجة الإسلام والمسلمين سيد ریاض حکیم (دام عزه) بازدید مدیر مرکز کربلاء للدراسات و البحوث از پژوهشگاه بین المللی المصطفی مرکز کربلآء للدراسات و البحوث و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه توافق‌نامه همکاری امضا کردند. بازديد دفتر قم از مركز ائمه اطهار (عليهم السلام) دستاوردهای مركز كربلاء للدراسات والبحوث هيئت بریتانیایی را تحت تأثیر قرار می دهد. زيارة الأربعين في عيون الإعلام العالمي مرکز کربلا للدراسات والبحوث کتاب پژوهشی مستند آماری با عنوان (کربلا در سال 2016) منتشر کرد جلسه مركز كربلا للدراسات والبحوث با هيئت رسانه ايي برجسته برگزاري نشست هم انديشي به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام) استقبال مرکز كربلاء للدراسات والبحوث در حرم مطهر حسینی از هیئت سینمایی هلندی به منظور بررسی درباره خلق اثری هنری برای زیارت اربعین. اخبار هفتمین همایش بین‌المللی زیارت اربعین اخبار هفتمین همایش بین‌المللی زیارت اربعین اخبار هفتمین همایش بین‌المللی اربعین - ۱ مقدمات نهایی هفتمین کنفرانس علمی بین المللی زيارت اربعين ديدار استاد عبد الامير با هيئت زيارة اربعين ايران ديدار استاد عبد الامير با هيئت زيارة اربعين ايران جلسه مدیریت مرکز با کارکنان بخش فنی
اخبار
02:32 PM | 2023-05-08 705
جانب من تشيع الشهيد زكي غنام
تحميل الصورة

حمله نجیب پاشا يا غدير الدم

پس از آنکه اهالی کربلا حاکمیت عثمانی‌ها را در ۱۲۸۵ق نپذیرفتند نجیب پاشا حاکم عثمانی در عراق مهلت چندروزه‌ای به ساکنان کربلا برای پذیرش حاکمیت عثمانی‌ها و تسلیم شدن به آنها داد. پس از شکست میانجیگری سیدکاظم رشتی، از علمای ساکن در کربلا و دومین رهبر شیخیه، برای جلوگیری از حمله عثمانی‌ها به داخل شهر و تسلیم نشدن اهالی کربلا. 
نجیب پاشا، فرماندهی لشگر خود را به «نعمان بغدادی ویسی زاده» داد. نعمان نیز به دستور وی، پیش از حمله به شهر، بیست و سه روز آن جا را محاصره نمود و از ورود غذا به کربلا جلوگیری کرد. در این مدت نیز چند بار شهر را به توپ بست. سرانجام پس از بیست و سه روز محاصره، سربازان وارد شهر شدند و بر خلاف وعده محمد نجیب پاشا، به هیچ کس از جمله پناهندگان به حرم های مطهر رحم نکردند.
نجیب پاشا دستور حمله به کربلا را صادر کرد. سربازان عثمانی مجوز حمله به همه اماکن به جز حرم امام حسین(ع( و حرم حضرت عباس(ع( و منزل سیدکاظم رشتی را داشتند. برخی از اهالی کربلا برای آسیب ندیدن به حرم حضرت ابوالفضل پناه آوردند. با این همه این مکان نیز از هجوم عثمانی‌ها در امان نماند. بر اساس برخی گزارش‌ها حدود ۱۰ هزار نفر در این حادثه کشته شدند. این حادثه به واقعة غدیر الدم شهرت یافت. 
مركز كربلاء للدراسات والبحوث كتاب گزارش يك كشتار را كه تمام اين واقعه را گزارش كرده به عربي ترجمه ودر ضمن موسوعة كرلاء الحضارية گنجانده است .
منبع : آل طعمة، تراث کربلا، ۱۴۳۵ق، ص۱۲۵-۱۳۲

Facebook Facebook Twitter Messenger Messenger WhatsApp Telegram Viber Email