شاه اسماعيل در ( ۹۱۴ ه. ق) به تزیین حرم امام حسین (ع) پرداخت. صندوقی از خاتم بسیار نفیس و گران بها روی قبر مطهر قرار داد و تمامی رواق های حرم را با فرش های گران بهای ایرانی پوشاند و دوازده چلچراغ شیشه ای و طلایی، از جنس طلای خالص، به حرم تقدیم کرد. از جمله کارهای مهم شاه اسماعیل در تزیین حرم، طلا و آیینه کاری رواق ها و آرایش حرم با سنگ های مرمر و رخام در (۹۲۰ ه. ق) بود که قبل از آن به صورت گچ و آجر بود.
او همچنین دستور داد حاشیه های ضریح را طلاکاری کنند.
با ورود به کربلا، مراسم زیارت را با دقت هر چه تمام تر به جای آورد و شرایط تشرف را با نهایت ادب و احترام، رعایت نمود و عتبه مقدس را خاشعانه و عاشقانه بوسید و در حالی که با روح بلند و ملکوتی سرور و سالار شهیدان، راز و نیاز می کرد، گونه های خود را بر خاک آستانه بلند و والا، سایید و از خدای متعال ادامه و استمرار نصرت و پاری او را خواستار شد.
سپس انواع هدیه و بخشتی را به مجاوران روضه منوره، عطا کرد و ضریح مطهر را با انواع پوشش های حریر فاخر، دارای حاشیه های زربافت از جنس طلا و نقره، پوشانید و بر فراز آن دوازده لوستر از طلای خالص آویخت که هر کدام، چونان خورشید در وسط روز، پرتو افشانی می کرد. همچنین روضه شریفه را با انواع فرش های دست بافت زیبا و ریز نقش، مفروش نمود و برای مدیران آستان مقدس و خدمتکاران آن، پذیرایی های تشریفاتی و شاهانه ترتیب داد. این پادشاه بزرگ علوی، یک شب کامل را از اول شب تا طلوع آفتاب در حائر مقدس، معتکف گشت، در حالی که قبر جد بزرگوارش امام حسین (ع) را در آغوش گرفته بود.
سپس فرمان داد، استادان برجسته و خلاق را در هنر خاتم کاری با نقش و نگار و کنده کاری در چوب از سراسر قلمرو خود، گرد آوردند و آنان را به ساختن شش صندوق خاتم کاری شده و آراسته به نقش و نگار «اسلیمی» و «ختایی» به جای صندوق های قدیمی تربت پاک امامان معصوم (ع) در کربلا و نجف و کاظمین و سامرا وادار نمود.
منابع :تاریخ مرقد الحسین والعباس ،آل طعمه ص98و99
چهار قرن از تاریخ عراق، ص20